В Словечанському лісгоспі триває підготовка до початку зимового періоду. Лісівники продовжують готувати корисні смаколики для лісових мешканців. Підгодівля - є дуже важливим і необхідним заходом для збереження та примноження мисливської фауни.
Для того, щоб раціон тварин був різноманітним і корисним, приготування розпочинається ще наприкінці весни - на початку літа.
В Словечанському лісгоспу проводять заготівлю сіна та лісових гіллячкових віників. Віники заготовляють з різних порід дерев та рослин, а саме: липи, берези, верби, осики, дуба, кропиви. Зв’язані пучки ретельно висушують. У процесі сушіння їх обробляють концентрованим розчином солі. Таким чином, разом з кормом тварини мають можливість отримувати необхідну кількість мінеральних речовин.
Частину смаколиків, наприклад, сіль, закуповують. Також восени заплановано придбати зерновідходи кукурудзи та вівса.
Окрім підготовки кормової бази, лісівники влітку оглядають підгодівельні майданчики, при необхідності ремонтуються чи лагодять нові.